Få friskere skæg med en god skægolie

Enhver mand, der bærer rundt – eller har båret rundt – på et fuldskæg, er velvidende om, at de små, robuste ansigtshår trækker meget skidt, lugt og snavs til sig i løbet af dagen. Ikke nok med at det sidder omkring munden, og at det derfor suger madrester og lugte til sig, så har det også stor tendens til at tiltrække alverdens andet skidt. Det er fordi, skægget sidder i ansigtet; her er det udsat, og det kan således både ses og lugtes efter et stykke tid.

 

Det kan lyde en smule uhumsk, når skæg beskrives på denne måde. Desværre er det en bivirkning, som er uundgåelig, når man gerne vil flage med sin mandlighed, som man jo gør bedst med et pragtfuldt fuldskæg. Med andre ord er det altid besværet værd at have et fuldskæg. Det er det især, fordi man med et simpelt trick kan holde skægget renere og friskere.

 

Mit eget skæg har fået et renere udtryk

Hvis du ikke er klar over, hvad skægolie er, så er der faktisk ikke så meget at være i tvivl om. Kvinder bruger olier til hår og hud – mænd bruger olier til skægget. Det har samme effekt, bortset fra at det benyttes forskellige steder. Jeg selv benytter også skægolie; det har jeg gjort i lang tid. Ret hurtigt følte jeg, at olien gav mit skæg et renere og mere nydeligt look, ligesom det også fjerner den lugt, som skægget til tider kan samle op. De fleste er nemlig parfumeret, men ikke for meget, derimod lige tilpas.

 

Jeg bruger personligt en olie fra Apothecary87-producenten, som jeg er fuldt ud tilfreds med. Der dryppes blot et par dråber olie i hånden, inden det på simpleste vis gnubbes ind i skægget. Det lyder ikke af meget, men gør en stor forskel. Denne skægolie handler jeg desuden hos hair4all, som altid giver gode priser og hurtig levering. Både produkt og webshop er dermed en klar anbefaling værd.